Tentoonstelling in Noorderpark

UPDATE 2019: Helaas is de Noorderpark website down.

Speciaal voor Crisiskunst in het Noorderpark heb ik een foto gemaakt, die nu in de Noorderparkkamer hangt. Elke zondag zijn hier interessante dingen te beleven, gratis en toegankelijk voor iedereen.

Deze foto heb ik geschoten in Haarlem. Het is een monumentaal gebouw, en heeft daardoor een tragisch verhaal. Vanwege het label “monumentaal” wordt het niet afgebroken, maar het kost ook zo veel om op te knappen dat dat ook niet gebeurt. Voor mij was het een mooi beeld van het thema crisis.

De foto is gemaakt met een Meopta Flexaret IV, een middenformaat tweeogige spiegelreflexcamera uit de jaren ‘60, deze zomer gekocht in Praag, Tsjechië. De film was Kodak Tri-X 400, de afdruk is ruim 40x40 cm op mat papier.

Op zondag 7 november worden de foto’s geveild. De fotografen die hieraan meewerken zijn: Caro Bonink, Yvonne Witte, Annelore van Herwijnen, Liza de Rijk, Maaike Koning, Marc Faase, Diana Scherer en Sybren A. Stüvel.

Voor meer info zie Crisiskunst - Kunst met de grote C. en Crisiskunst 3

Een quootje over de crisiskunst:

Kunst in tijden van crisis gaat over ondernemerschap en creativiteit. Hoe maak je kunst zonder subsidie? Bedrijven worden gevraagd hun afvalproductie in te leveren om kunst van te maken, (straat)muzikanten worden uitgenodigd om in het park te musiceren, fotografen van Noord leggen de crisis op beeld vast en de foto’s worden geveild in het park. Crisiskunst organiseren we samen met Stichting Kunstenaars&CO. Kunstenaars krijgen de opdracht om gedurende zes weken een project te realiseren zonder subsidie, op z´n Berlijns.

dr. Sybren A. Stüvel
dr. Sybren A. Stüvel
Open Source software developer, photographer, drummer, and electronics tinkerer

Related